Vad ska man ha på sig???

Ja det är den stora frågan. Och egentligen finns det inget lätt svar. Kläder är ju så personligt och det är kul om ens personlighet syns på bild. Om man älskar färg ska man absolut ha det på fotograferingen. Om man känner att långa vida klänningar inte alls funkar för en, så kanske man inte ska ha det på sin gravidfotografering. Så basregeln är att välja något man känner sig bekväm i och som man själv tycker är fint. Men det finns några saker till som kan vara bra att tänka på.

  1. Inga tryck på tröjor. Detta är faktiskt en big no-no. Anledningen är att en stor bild på Elsa på magen på din dotter kommer att ta över och ta bort fokus från dotterns vackra ansikte. Och det vill vi ju inte.

  2. Neonfärger. Det var snyggt på 80-talet (knappt) men inte nu längre. Det gör sig inte bra på bild och det skär sig med naturens egna färger.

  3. Färger som inte alls funkar ihop. Färg går alldeles utmärkt, men färgerna behöver harmonisera (pretentiöst ord, men ni fattar) annars blir det störande för ögat.

  4. Inte alldeles för nerklätt. Nånstans vill man ju änså visa upp sin bästa sida, så inga arbetskläder eller mysbyxor. Ja det har hänt…

Det finns ju massa ställen som har jättefina kläder för barn som inte heller är jättedyra. Två exempel på ställen med lite roligare kläder är Pomp De Lux och Kappahl´s Newbie. Newbie får mig att vilja skaffa fler barn, den kollektionen är bara såååå fin!

Hoppas detta var till lite hjälp. Jag vet att det är svårt med kläder. Vill ni ha två olika uppsättningar på fotograferingen så går det alldeles utmärkt. Och skulle ni vilja låna klänningar av mig så har jag flera stycken, både till gravida och ickegravida.

Dessa klänningar finns till exempel att låna.

Jenny Rosenbring